Tagipilvi: guitar hero

Rokkistarojen tähdittämät videopelit — tässä viisi suosikkiamme

Musiikki on jo vuosikymmenten ajan toiminut inspiraation lähteenä populäärikulttuurin ja viihteen saralla. Etenkin rock on genre, jonka vaikutus näkyy voimakkaasti kaikkialla. Rockmusiikki on läsnä niin elokuvissa, televisiossa, urheilutapahtumissa — eikä vähiten peliteollisuudessa. Vuosien mittaan markkinoille on ilmestynyt runsaasti sekä tietokoneella että konsoleilla pelattavia videopelejä, joissa esiintyvät jotkut aikamme suurimmista rocktähdistä. Nyt emme puhu vain Guitar Heron ja Rock Bandin tyyppisistä musiikkiaiheisista peleistä, joissa on tarkoituksena soittaa instrumenttia kuuluisien kappaleiden tahtiin, vaan videopeleistä, joita tähdittävät rockin legendat.

Kurt Cobain Guitar Heroon.

Videopelisarja Guitar Hero tulee marssittamaan ulos syyskuun alussa jo viidennen jakson pelisarjasta. Tämänkertainen peli keskittyy parin biisin edestä edemenneen Nirvana-yhtyeen keulahahmo Kurt Cobainiin, joten pelaajat pääsevät nyt ensimmäistä kertaa soittamaan Guitar Herossa Cobainin hittibiisejä, kuten “Smells Like Teen Spirit” ja liveversiota “Lithium”-kappaleesta esiintymällä vuoden 1992 puolella Englannin Reading-festivaalissa. Pelitalo Activisionin mukaan Kurt Cobain on ehdottomasti yksi tunnetuimmista hahmoista rock-musiikin historiassa, joten on suuri kunnia saada peräti kaksi Nirvanan mestaribiisiä Guitar Hero 5:een.

Guitar Hero: Van Halen.

Pelitalo Activision on paljastanut tietoja tulevasta Guitar Hero -videopelisarjastaan. Seuraava pelin versio on pyhitetty Van Halenille. Neljäs Guitar Hero tullaan todennäköisesti julkaisemaan Yhdysvaltojen markkinoilla 22. joulukuuta 2009 nimellä Guitar Hero: Van Halen. Pelissä tullaan kuulemaan vokalistina David Lee Rothia. Pelissä on valtaosa kappaleista omistettu juuri Van Halenille, mutta se sisältää lisäksi tuhdin annoksen musiikkimateriaalia muiltakin artisteilta, kuten esimerkiksi Billy Idolilta, Judas Priestiltä, The Clashilta, Queenilta ja Queens Of the Stone Agelta.

Guitar Hero: Metallica -mainoksia.

Guitar Hero: Metallica -pelin kotelon kansikuva on taustaltaan harmahtava ja siinä on kohokuvioituna paljon pientä pränttiä. Kuvaa hallitsee Guitar Hero: Metallican logo, joka on valkoisella värillä ja mustin reunaviivoin. Kuvassa runsaasti yksityiskohtia Suomeen vasta 5.5.?

Pelitalo Activision on julkaissut netissä hiljattain aivan uusia mainosvideoita, joilla pyritään houkuttelemaan uusia käyttäjiä kokeilemaan aikaisemmin maaliskuussa julkaistua videpeli Guitar Hero: Metallicaa. Toisessa mainoksista käy vierailemassa NCAA:n valmentajat Mike Krzyzewski, Roy Williams ja Bob Knight sekä Rick Pitino. Mainoksissa nähdään myös hard rock -legenda Metallican jäsenet. Metallican nimellä varustettu videopeli julkaistiin Pohjois-Amerikassa viime viikonloppuna sekä PlayStation 3:lle että Xbox 360 -pelikonsolille. Pelistä julkaistaan kevään varrella versiot myös PlayStation 2:ta sekä Wii-konsolia varten.

Guitar Hero: Metallica julkaistaan 29.3.

Tummanviolettia taustaa vasten näkyy Guitar Hero: Metallican logo. Kuvan yläosassa kitarapelin logo ja sen alla Metallican logo. Kuvassa pelin logo

Musiikkipeli Guitar Hero: Metallica tullaan julkaisemaan suurelle yleisölle ensimmäistä kertaa Pohjois-Amerikassa maaliskuun 29. päivä. Neversoft-pelitalon johtava suunnittelija Alan Flores kommentoi hiljattain pelin sisältävän kymmenittäin biisejä Metallicalta, mutta myös ison läjän kappaleita muilta kansainvälisesti arvostetuilta artisteilta ja yhtyeiltä. Metallican lisäksi Guitar Hero: Metallica sisältää ainakin Alice In Chainsin, Foo Fightersin, Judas Priestin, Lynyrd Skynyrdin, Mastodonin, Slayerin, Queenin, System of a Downin ja Thin Lizzyn biisejä. Videopelissä pelaajalle annetaan mahdollisuus asettua Metallican kenkiin. Pelaaja pääsee bändin keulahahmo James Hetfieldin kertoman mukaan soittamaan Metallicana sen jälkeen kun pelaajan “ura” videopelissä on kehittynyt kyllin pitkälle. Alkuasetelma pelissä on sellainen, että pelaaja voi soittaa Metallican lämmittelijäbändinä.

Guitar Hero: Metallican kappaleita nimetty.

Hiljattain julkaistu painos Game Informer -pelilehdestä kielii suurelle yleisölle tarjottavan Guitar Hero: Metallica -nimeä kantavassa videopelissä lukuisia Metallican tunnetuimpia biisejä. Tarjolla huhutaan olevan mm. sellaisia biisejä kuin “The Unforgiven”, “Nothing Else Matters”, “Fuel”, “For Whom The Bell Tolls” ja “Enter Sandman”. Kitarapelisarjan uusi versio tulee mahdollisesti sisältämään mahdollisuuden pelata minä tahansa yhtyeen jäsenenä, eli rumpalina, kitaristina, laulaja ja basistina. Lisäksi rumpalia varten on mahdollisesti luvassa lukuisia vaikeustasoja — yksi vaihtoehto tullee mahdollistamaan tuplapedaalien käyttämisen. Aikaisemmin julkaistu Guitar Hero: Aerosmith varustettiin Aerosmithin kappaleiden lisäksi liudalla muiden artistien biisejä, joka tulee toteutumaan myös Guitar Hero: Metallica -version kohdalla.

The Smashing Pumpkinsin "G.L.O.W." Guitar Heroon.

Musiikkiryhmä The Smashing Pumpkins vie luomaansa äänialan asiantuntijuutta ensimmäistä kertaa pitkän uransa varrella videopeliin. Yhtye julkaisee "G.L.O.W."-nimisen singlen yksinoikeudella Guitar Hero: World Tour -videopeliin. Kyseinen single on luotu nimenomaan tätä videopeliä varten ja se tarjoaa pelaajille ainutlaatuisen mahdollisuuden kuulla uusinta The Smashing Pumpkinsin musiikkia ennen muita. “G.L.O.W.”-singlen lisäksi Guitar Heroon lasketaan 26. lokakuuta pari muutakin The Smashing Pumkinsin biisiä, nimittäin rock-värssy “The Everlasting Gaze” ja “1979”. Kolmen biisin setti lasketaan Guitar Heroon ladattavana biisipakettina.

Marraskuun 11. päivä bändi julkaisee tupla-CD:n, nimeltään “If All Goes Wrong“, joka sisältää bändin viimeisimpien vuosien parhaita biisejä ja aikaisemmin julkaisematonta musiikkimateriaalia. DVD:llä koetaan myös yli puolen tunnin pituinen fanisuosikki “Gossamer” ja vaihtoehtoisia versioita yhtyeen aikaisemmin julkaisemista värssyistä.

Guitar Heron "Guitar Hero World Tour" -biisilista.

Pelitalona tunnettu Activision Publishing, Inc. julkaisi listan uudesta Guitar Hero -peliä varten koostetusta musiikkisetistä, joka sisältää kymmenittäin kappaleitta maailman tunnetuimmilta artisteilta ja bändeiltä. Guitar Hero World Touria varten luotu materiaalipaketti on sullottu täyteen biisejä mm. sellaisilta musiikkialan kärkinimiltä kuin Jimi Hendrix, The Doors, Van Halen, Metallica, Ozzy Osbourne ja Michael Jackson, Motörhead, Muse, Nirvana, Lacuna Coil, Tool ja Tokio Hotel. Musiikkilistaus laskettiin ensimmäistä kertaa suuren yleisön nähtäväksi kaksi päivää sitten, eli 12. syyskuuta, ja nyt biisilista löytyy myös tästä Viihdeuutinen.netin uutisesta. Pelitalo hehkuttaa 86 biisiä kattavan kiekon tarjoavan äärettömän paljon iloa rock-musiikin ystäville, sillä levylle on sullottu musiikkimateriaalia 40 vuoden aikaväliltä siten, että julkaisulla kuultavat versiot kappaleista ovat ns. master-versioita. Activisionin koostama kappalekokoelma on laajin biisisetti Guitar Hero -peliä varten tähän päivään mennessä. “Guitar Hero World Tour” tullaan julkaisemaan lokakuun 26. päivä.

Guitar Hero: Metallica.

Guitar Hero III Guitar Hero: Metallica

Pelialan asiantuntijasivusto GameSpot uutisoi, että Guitar Hero: Metallica on tarkoitus julkaista vuoden 2009 päivinä. Kalifornialainen pelitalo Activision kertoi viime viikonloppuna pelijulkaisunsa suunnitelmista ja vihjasi sen saapuvan todennäköisesti yleisön ostettavasti maaliskuun -09 jälkeen. Guitar Hero -pelisarjaa tullaan täydentämään myös sellaisilla versioilla kuin _Guitar Hero: On Tour, Guitar Hero: Aerosmith ja nyt myös Guitar Hero: Metallica. Viimeksi mainittu on ensimmäinen kerta koskaan, kun moninkertaista platinaa myynyt hevibändi pääsee videopelin muodossa faniensa hypisteltäväksi. Metallica pääsi edellisen kerran videopeliin vuoden 2003 puolella, jolloin bändin musiikkia aiottiin käyttää taistelupelissä — vuoden 2005 puolella huhuttiin kyseisen taistelupeliprojektin päättyneen, mutta tätä tietoa ei ole koskaan varmistettu.

Aerosmith-basisti: Aerosmith on albumimoodissa.

Guitar Hero: Aerosmith -pelin PS-version etukansi, jossa näkyy pelin & Aerosmithin logo mustaa taustaa vasten. Logojen alapuolella punaisella värillä sanat "Walk This Way". Aerosmithin basisti puhuu

Amerikkalaisen kevyttä rokkia soittavan Aerosmith (www.aerosmith.com) -bändin basisti Tom Hamilton kertoo bändin kotisivuille kirjoittamassaan englanninkielisessä uutisessa, että hän sekä muut bändin jäsenet ovat todella iloisia Guitar Hero -projektista. Jäsenet ovat pyrkineet auttamaan projektin viemisessä loppuun kunnialla. Basisti auttaa yhtyeen jäsenten kanssa luomaan kitarapeliin kelvollisia ääniraitoja ja animaatioita tulevaa Guitar Hero: Aerosmith -versiota varten — basisti tunnustaa olleensä tietämätön siitä miten monimutkaista tällaisten pelihommien tekeminen on verrattuna albumin luomiseen.

Def Leppard julkaisi singlen Guitar Hero III: Legends of Rockille.

Guitar Hero III:n kansikuva, jossa näkyy pelin logo yläosassa ja sen alapuolella useita erilaisia rokkimuusikkoja, kuten KISSin kitaristi. Def Leppardia Guitar Heroon

Raskaan sarjan rokkimestari Def Leppard (www.defleppard.com) julkaisi eeppisen kolme biisiä kattavan kappalepaketin Guitar Hero III: Legends of Rock -peliin, jonka tarkoitus on antaa faneille yksinoikeudella mahdollisuus tutustua bändin tulevan “Songs from the Sparkle Lounge” -albumin biiseihin. Pitkäsoittohan julkaistaan vasta kuluvan kuukauden viimeisellä viikolla, mutta jo nyt “Nine Lives” -nimisen singlen kappaleet soivat kitarapelissä. Single on Def Leppardin yhdessä country-musiikin asiantuntija Tim McGrawin yhteistyön synnyttämä hedelmä. Sen kappaleet sisältyvät uuden studioalbumin soittolistalle. Uusi kiekko on seuraaja bändin vuonna 2006 luomalle “Yeah!”-kiekolle. Kolme vuosikymmentä kestänyt ura saa ensimmäistä kertaa pariin vuoteen uutta albumimateriaalia meriittilistaansa huhtikuun 29. päivä.

Guitar Hero: Aerosmith — ensimmäiset biisit nimetty.

Guitar Hero: Aerosmith -pelin PS-version etukansi, jossa näkyy pelin & Aerosmithin logo mustaa taustaa vasten. Logojen alapuolella punaisella värillä sanat "Walk This Way". Peli ilmestyy kesäkuussa -08

Kesäkuussa julkaistava Guitar Hero: Aerosmith -musiikkipeli on saanut juuri ensimmäiset paljastukset liittyen pelissä esiintyvän Aerosmith-bändin biisirepertuaariin. Bändiltä on luovutettu peliä varten kappaleet “Make It”, “Uncle Salty”, “Draw The Line”, “No Surprize” ja “Sweet Emotion”. Näiden ensimmäisten nimettyjen biisien lisäksi kitarasankaripeliin ounaillaan ilmestyvän myös muita kestohittejä Aerosmithilta, mutta myös muilta saman alan rokkibändeiltä.

Guitar Hero: Aerosmith on ensimmäinen koskaan luotu videopeli amerikkalaisen Aerosmithin ympärille. Pelaajalla tulee kuluvan vuoden kesäkuusta lähtien olemaan mahdollisuus samaistua fanittamaansa yhtyeeseen, sillä Steven Tyler, Joe Perry, Brad Whitford, Tom Hamilton ja Joey Kramer esiintyvät pelissä tunnistettavissa muodoissa.

Guitar Hero: Aerosmith -traileri.

Guitar Hero: Aerosmith -pelin PS-version etukansi, jossa näkyy pelin & Aerosmithin logo mustaa taustaa vasten. Logojen alapuolella punaisella värillä sanat "Walk This Way". Peli ilmestyy kesäkuussa

Legendaarisen 1970-luvulta lähtien toimineen jenkkirokkibändi Aerosmithin, joka on myynyt kiekkojaan maailmanlaajuisesti peräti 150 miljoonaa kappaletta, mukaan luotavasta Guitar Hero -kitarapelistä on julkaistu netissä viihdyttävä traileri. Minuutin pituinen videoklippi esittelee herkullisen ensimmäistä kertaa koskaan toteutetun videopelin Steven Tylerin, Joe Perryn, Brad Whitfordin, Tom Hamiltonin ja Joey Kramerin pyörittämästä rytmiryhmästä. Guitar Hero: Aerosmith -trailerin voi katsoa suoraan tässä:

Pelialan akteihin erikoistunut Gaming Today on vihjannut viitaten luotettavilta tuntuvien lähteiden antamien tietojen mukaan monien tunnettujen artistien tulevan osallistumaan Guitar Hero: Aerosmithiin. Peli on tarkoitus julkaista tämän vuoden kesäkuussa ainakin suuren rapakon toisella puolen. Guitar Hero: Aerosmith -kitarapeli on tuorein versio viime vuoden puolella myynnin puolesta parhaaksi valittuun pelisarjaan. Aerosmith-aiheinen kitarasankaripeli vie pelaajan seikkailemaan kitaristi Perryn, kitaristi Whitfordin ja basisti Hamiltonin pöksyihin — pelaaja pääsee rokkaamaan yhdessä keulahahmo Tylerin ja rumpali Kramerin kanssa.

Def Leppard & Guitar Hero 4.

Gaming Todayn äskettäin julkaiseman uutisen mukaan rokkiryhmä Def Leppardin musiikkia tullaan kuulemaan myöhemmin tämän vuoden aikana julkaistavassa Guitar Hero 4 -pelin versiossa. Def Leppardilta odotetaan kuultavan pelissä ainakin kappaleet “Photograph”, “Rock of Ages” sekä “Animal”. Näiden kolmen biisin lisäksi myös muita kappaleita saatetaan sijoittaa kitarapeliin, mutta se on epätodennäköistä. Nämä kolme varmistettua biisiä ovat bändin varhaisempaa tuotantoa, eli niitä ei tulla kuulemaan yhtyeen tämän vuoden toukokuussa julkaisemalla studioalbumilla, mikä on nimeltään “Songs from the Sparkle Lounge“. Albumi julkaistaan Bludgeon Riffolan / Islandin / UMe:n kautta.

Guitar Hero III sai kolme uutta biisiä.

Guitar Hero III Biisivalikoima kasvoi taas

Kitarasankariksi haluavien keskuudessa suurta suosiota saaneen Guitar Hero III -aparaatin takana toimiva Activision on luonut peliin ns. modernia metallia tarkoavan biisipaketin, joka sisältää kolme uutta kappaletta. Metallipitoisia kappaleita kitarapeliin esittävät Deftones, Thrice sekä Avenged Sevenfold. Tämän biisisetin voi ladata Xbox Liven tai Playstation Networkin kautta erillistä korvausta vastaan.

Avenged Sevenfold tarjoaa kappaleen “Almost Easy”, Thrice taas biisin “The Arsonist” ja Deftones kappaleen “Hole in the Earth”. Tämä biisisetti iskettiin ihmisten ilmoille vain viikko sen jälkeen kun Guitar Hero III sai edellisen suuremman päivityksen. Edellisessä päivityksessä tuotiin ilmoille läjä No Doubtin biisejä. Tämä “Modern Metal Track Pack” maksaa pelaajalla 500 pistettä.

Australialaismies osti Guitar Hero III:n 6000 eurolla.

Kanadalainen mies on onnistunut myymään eBay-verkkohuutokaupassa suositun Guitar Hero III -aparaattinsa yli 6300 euron hintaan. Mies myi kitaransa australialaiselle ostajalle. Kanadalainen myyjä, joka on opettajana koulussa, laittoi kitaransa myyntiin sen jälkeen kun hän huomasi joululahjan vastaanottajan, hänen 15-vuotiaan poikansa, polttavan pilveä kavereidensa kanssa. Isä päätti rangaista poikaansa laittamalla lahjaksi tarkoitetun kitarapelin huutokaupattavaksi. eBay-sivulle kirjoittamassaan tilityksessä kanadalaismies kertoo olleensa hyvin huojentunut onnistuttuaan parin viikon etsinnän jälkeen löytäneensä joululahjojen Graalin maljan. Sitten sattui niin, että isä huomasi lahjan vastaanottajan polttavan pilveä takapihalla kahden kaverinsa kanssa. Kitarapeli meni myyntiin sen vuoksi, koska hän halusi kurittaa kakaraansa.

Käyttöehdot