Wii Fit -kuntopeli Wiille.

Wii Fit -pelin etukansi, jossa näkyy valkoista taustaa vasten suurena vihreä siluettimainen ihmishahmo, joka harrastaa jumppaa. Hahmon ympärillä lauma muita vaaleanharmaita jumppaavia ihmishahmoja. Wii Fit ilmestyy 25.4.

Nintendo-pelikonsolin innovatiivinen Wii-pelilaitteelle kehitetty kuntoiluohjelma Wii Fit tullaan julkaisemaan Euroopan alueella, Suomessakin, 25. päivä kuluvaa kuukautta. Peli on Nintendon omaa käsialaa ja se on nimensä mukaisesti Wiille luotu fitness-liikuntapeli, joka tuo urheiluun aivan uudenlaista potkua. Tätä peliä ohjataan erityisellä tasapainolaudalla, mikä sisältyy pelipakettiin ilman erillistä lisämaksua. Wii Fit tuotiin maailmalle ensimmäistä kertaa digitaalisen viihteen huippumaassa, Japanissa, vuoden 2007 joulukuussa. Peliä on myyty jo nyt uskomattomat 1.4 miljoonaa kappaletta. Peli onkin yksi japanilaisen yleisön eniten suosimista kuntoilupeleistä — se on samalla nopeimmin myyvimpiä Wii-pelejä Japanissa. Pelissä on tenhoa ja imuvoimaa, sillä se antaa iloa ja hauskuutta koko perheelle. Etenkin jumppapelin kotimaassa se on saanut monet perheet tutustumaan ja keskustelemaan liikunnan terveyteen positiivisesti vaikuttavista seurauksista. Oman kodin rauhassa myös eurooppalaiset pelaajat pääsevät urheilemaan. On tullut aika nousta sohvalta ylös ja aloittaa päivittäinen kuntoilu Wii Fitin parissa.

Wii Fit -kunto-ohjelman mukana tulee yksinoikeudella ja yksinomaan Wiille luotu tasapainolauta. Se on langaton ohjainlaite, joka vastaa perinteisessä pelimaailmassa käsiohjainta, mutta jumppapelissä pelin kulkua ohjataan vain tasapainolaudan liikkeentunnistimen avulla. Tasapainolauta tunnistaa automaattisesti pelaajan, tai paremminkin kuntoilijan, painon jakautumisen ja tasapainon äärimmäisen tarkasti mitattuna. Täsmällisen datan saaminen tasapainolaudan välityksellä mahdollistaa Wii Fitin kunto-ohjelman seuraamisen television ruudulta — tällä tavoin kuntoilija voi suorittaa liikkeitä täsmälleen oikealla tavalla aivan kuin seurassa olisi huippuunsa koulittu personal trainer avustamassa. Wii Fit auttaa pelaajaa polttamaan kaloreita, tai vastaavasti kasvattamaan kehon lihasmassaa. Se parantaa taatusti pelaajan tasapainoa, sillä pelin kunto-ohjelmaan kuuluu useita erilaisia liikkeitä ja asentoja, joihin pelaajan on kyettävä pelikuntoilun edetäkseen. Wii Fit -kuntopelissä on mahdollista asettaa myös uniikkeja henkilökohtaisia tavoitteita ja seurata kehon kehittymistä Wii Fitin antaman jumppapalautteen avulla.

Kuntoilupeli avustaa ymmärtämään hauskalla tavalla kehonhallinnan tärkeyden ja liikunnan merkityksen jokapäiväisessä elämässä. Pelissä peräti kahdeksan (8) henkilöä voi tallentaa ja vertailla omia kuntoilutuloksiaan. Tulosten vertailu tenhoaa etenkin kilpailuvietin omaaviin henkilöihin ja sitä kautta suoritukset paranevat.

Wii Fit antaa pelaajalle tarkkoja detaljeja hänen fyysisestä kunnostaan. Laite analysoi mittaamaansa BMI-painoindeksiä ja tasapainoa pelilautaohjaimen avulla. Wii Fitissä on mukana myös erityinen “Wii Fit -ikä”, leikillinen termi, joka kertoo että mitä lähempänä analyysissa annettu tulos on pelaajan omaa ikää tai tavoiteikää 20 vuotta, sitä tyytyväisempi hän saa olla itseensä. Ikäarvion avulla pelissä kehittymistä on vaivatonta seurata.

Kuntoilupelissä on yli 40 monipuolista harjoitusta, jotka muuttavat olohuoneen vaivattomasti henkilökohtaiseksi kuntosaliksi. Pelissä on aerobisia harjoitteita, joogaa, lihaskuntoliikkeitä ja hauskoja tasapainopelejä. Ne parantavat ennen kaikkea tasapainoa ja ryhtiä, mutta lisäksi myös aerobinen kestävyys ja rentoutuneisuustila paranevat. Pelissä on jopa virtuaalinen hularengaspeli, jonka pyöritteleminen sopii lanneliikeharjoituksia opeteltaessa. Tarjolla on myös useita erilaisia punnerrushaasteita, askelkyykkyjä, nyrkkeilyharjoituksia ja klassisia joogaliikkeitä.

Wii Fit -kuntopelin esittelyvideo:

Wii Fitin personal trainer, eli henkilökohtainen valmentaja, avustaa pitämään koko perheen fyysisen kunnon kuosissa päivittäisten harjoitusten avulla. Pelissä opitaan tekemään liikkeet turvallisesti ja oikein. Peli sisältää tasapainolaudan Wii Fit -pelin lisäksi. Peliä voi pelata juuri silloin kun pelaajalta siltä tuntuu, koska peli ei ole sidottu säännöllisiin jumppa-aikoihin.

Wii Fit ilmestyy Suomessa 25.4.2008

Pelissä kannustetaan pelaajaa seuraamaan Wii Fitin tarjoamia visuaalisia ohjeita ja merkkejä TV:n ruudulta. Kunto-ohjelma pyritään opettamaan pelaajalle siten, että hän osaa suorittaa ne oikeaoppisesti.

Wii Fit yhdessä Wii tasapainolaudan kanssa on suositushinnaltaan 109 euroa ja se julkaistaan Euroopassa 25. huhtikuuta.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot