Uniklubin viides albumi ilmestyy syyskuussa.

Kuvassa Uniklubi. Kuvassa Uniklubi

Uniklubin viides studioalbumi “Kultakalat” julkaistaan 22. syyskuuta. Albumin on tuottanut Apulannan ja Lordinkin tuottajana häärinyt Jyrki Tuovinen. Ensimmäinen single on nimeltään “Aikasi on nyt” ja se saa ensisoittonsa torstaina YleX:llä klo 9.15.

‘Kultakalat’–albumilla ollaan menty iso harppaus kohti live-bändisoittoa; tulossa on selkeä rock-albumi. Levylle on myös hyvin saatu se fiilis, miltä Uniklubi kuulostaa treenikämpillä bändinä. Turha kikkailu on jätetty pois., kertoo Uniklubin laulaja Jussi Selo. Myös biisit on käynyt läpi isomman sävellys- ja sanoitusprosessin kuin aiemmin. Asioita on punnittu paljon ennen kuin rec-nappia on painettu ja bändi on alkanut soittamaan. Kultakalan muisti on pyyhkiytynyt ja näin uusi aika on alkanut.

Kesän 2010 keikoilla Uniklubi tarjoilee erikoiskattauksen; bändi kiertää osan festivaaleista Romantiikan Rippeet -kokoonpanon kanssa, joka käsittää pianistin, kaksi viulua, alttoviulun ja sellon. Jo tutuista kappaleista kuullaan uusia, hienoja sovituksia.

Uniklubi nousi suuren yleisön tietoisuuteen ihastuttaneella ja vihastuttaneella kesän 2004 hitillään “Rakkautta ja piikkilankaa”. Uniklubin debyyttialbumi “Rakkautta ja Piikkilankaa” julkaistiin vuonna 2004. Yhtye myi debyyttialbumillaan reilusti platinaa ja pokkasi samana vuonna Emma-pystin parhaana rock-tulokkaana. Kakkosalbumi “Kehä” julkaistiin 2005, ja se jatkoi esikoisalbumin viitoittamalla tiellä yltäen niin ikään platinakantaan. Kolmas studioalbumi “Luotisade” ilmestyi vuonna 2007. Uniklubin huikeiden vuosien kunniaksi julkaistiin syksyllä 2008 bändin suurimmat hitit sisältävä kokoelma “Kaikki mitä mä annoin 2003–2008”. Saman vuoden marraskuussa bändistä julkaistiin Jarkko Tiitisen tekemä valokuvakirja Rakkaudesta hulluuteen. Keväällä 2009 julkaistiin yhtyeen neljäs studioalbumi “Syvään valoon”.

Uniklubi esiintyy:

  • 2.7.: Merisärkkä (Kalajoki)
  • 8.7.: Lahden Yöt (Lahti)
  • 14.7.: Ravintola Tulisuudelma (Vantaa)
  • 16.7.: Simerock (Rovaniemi)
  • 17.7.: Pioneerifestivaali (Koria)
  • 30.7.: Rockcock (Kuopio)
  • 31.7.: DBTL/Jokilava (Turku)
  • 6.8.: Hämyvestarit (Hämeenkyrö)
  • 7.8.: Lomakeskus Sieravuori (Eura)

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot