Lasten rockfestivaali Seikkisrockin koko ohjelmisto on julkistettu.

Turun Seikkailupuistossa 11.–12. kesäkuuta järjestettävän koko perheen Lasten rockfestivaali Seikkisrockin ohjelmistossa on laajan musiikkitarjonnan lisäksi teatteria, sirkusta, taikuutta ja jopa beatboxausta, sillä suomalainen maailmanluokan tähti Felix Zenger on yksi festivaalin yllätysesiintyjistä. Ensimmäisen sooloalbuminsa “Won’t Say A Thing” viime viikolla julkaissut Zenger tulee hämmästyttämään Seikkisrockin yleisön jäljitellessään lukemattomien soitinten ääniä. Sunnuntaina erikoiskeikalla Seikkisrockissa nähdään Nieminen & Litmanen solistivieraanaan Jonna Tervomaa. Tervomaa vierailee myös kosketinsoittaja & rumpali -kaksikon juuri julkaistulla kolmannella levyllä, “Third”.

Soulstab lopettaa toimintansa ja jakaa musiikkiaan ilmaiseksi.

Helsinkiläinen Soulstab pistää hanskat naulaan. Lopettaminen tapahtuu ilman dramatiikkaa tai mystisiä musiikillisia erimielisyyksiä. Hatunnostona faneille hienoista vuosista bändi jakaa 2008 ilmestyneen debyyttinsä “Primitive Communication” biisit MP3-muodossa ilmaiseksi nettisivuillaan osoitteessa www.soulstab.com. Levy on myös kuunneltavissa Spotifyssä ja Facebookissa.

Judas Priestin kitaristi K.K. Downing jättäytyy yhtyeestä pois.

Judas Priestin kitaristi ja perustajajäsen K.K. Downing jättäytyy yhtyeen riveistä pois, eikä osallistu tulevalle Epitaph-kiertueelle. Päätös oli kitaristin oma, ja bändi kunnioittaa Downingin päätöstä — ja toivottaa hänelle kaikkea hyvää jatkossa. Judas Priestin muut jäsenet harkitsivat pitkään ja hartaasti, tekevätkö tulevan kiertueen Downingin kerrottua päätöksestään, mutta yksimielisesti halusivat jatkaa. Tilalle tulee 31-vuotias brittiläinen kitaristi Richie Faulkner.

Five Minutes For Myself julkaisee "The Fifth" -EP:n.

"The Fifth" -EP:n harmaasävyinen etukansi. Julkaistaan 15.4.2011

Pääkaupunkiseudulla vaikuttava rock -yhtye Five Minutes For Myself julkaisee järjestyksessään viidennen julkaisunsa huhtikuussa. “The Fifth” -nimeä kantava neljän kappaleen EP julkaistaan digitaalisesti ja rajoitettuna vain keikoilla myytävänä CD-versiona 15.4.2011.

Five Minutes for Myself juhlistaa EP:n julkaisulla viisi vuotta kestänyttä yhteistä taipalettaan. Viime keväänä julkaistun “Come see Us Alive!” -debyyttialbumin julkaisun jälkeen yhtye on keskittynyt luomaan musiikillista nahkaansa. Tavoitteena on ollut saavuttaa myös äänitetyssä muodossa sama energia, rouheus ja fiilis, joka on kuultavissa bändin keikoilla. “The Fifth” -EP onkin äänitetty lauluja ja muutamia kitaratuplauksia lukuun ottamatta livenä. Five Minutes For Myself esitellään kuulijoille nyt rehellisimmillään ja aidoimmillaan.

M.A. Nummisen 1980-luvun levyharvinaisuudet CD-aikaan.

M.A. Nummisen albumin etukansi. Julkaistaan 23.3.2011

Rocket Records julkaisee 23. maaliskuuta CD-muodossa kaksi M.A. Nummisen alun perin 1980-luvulla julkaistua levyharvinaisuutta. Julkaistavat levyt ovat “Helena est liberas” (1983) ja “Koomikon kahdet kasvot” (1984). Julkaisut on tuotettu yhteistyössä MAN Productions Oy:n kanssa.

“Helena est libertas” -levyn musiikki koostuu M.A. Nummisen taidemaalari Helena Vapaan näyttelyihin säveltämästä musiikista. Levyllä Numminen käyttää ensimmäistä kertaa toisaalta progressiivista rockia toisaalta latinankielisiä liedejä kontrastoimaan ja täydentämään toisiaan. Levyn muusikkokuntaan kuuluvat muun muassa Pedro Hietanen (koskettimet), Rekku Rechardt (kitara) ja Juha Tikka (basso).

Hevisauruksista ei syntynyt sopua — keikoilla nähdään vastedes Sauruxet.

Hevisaurusten perustajajäsen Mirka Rantasen ja Sony Music Finlandin nujakka Hevisaurus-brändistä on ajautunut tilanteeseen, jossa lapset ovat joutuneet sijaiskärsijän asemaan. Rantanen ja muut bändiläiset haluaisivat jatkaa keikkailua, mutta yhtyettä varoitettiin Hevisaurus-nimen käytöstä.

Pukumme on takavarikoitu, yhtyeen omat Hevisaurus.net- ja Facebook-sivut on suljettu ja keikkojen ostajia uhkailtu. Emme keksineet muuta etenemismuotoa, kuin vaihtaa bändin nimi, Rantanen summaa.

13. Lasten rockfestivaali Seikkisrock 11.–12.6.2011.

Kaksipäiväinen lasten oma rockfestivaali Seikkisrock järjestetään Turun Seikkailupuistossa kesäkuun toisena viikonloppuna, 11. ja 12. kesäkuuta. Laadukkaasta ohjelmistostaan tunnettu lastentapahtuma julkistaa kesän 2011 osalta muutaman huippuesiintyjän. Esiintymään on kutsuttu huumorilla höystetty ja kantrisävytteiseen tyyliin soittava Herra Heinämäen Lato-orkesteri sekä lastenlauluja heviasenteella lapsille ja lapsenmielisille soittava Moottörin Jyrinä. Lisäksi suosittu lasten musiikkiteatteri-duo Mimi ja Kuku saapuu festareille molempina päivinä.

Kippis & Kulaus esittää: Stig Dogg & DJPP, Edu Kehäkettunen sekä lähiörotta Juno 11.3. Virgin Oilissa.

Kippis ja Kulaus tarjoilee perjantaina 11.3. varsin hunajaisen kattauksen, kun Virgin Oil Companyn lavalle astuvat hiphop-piskit Stig Dogg & DJPP, Edu Kehäkettunen sekä lähiörotta Juno.

Yleisö pääsee takuuvarmasti rentoutumaan ja viihtymään, kun aivotoiminnan amputaatiosta vastaa suloriimeistään ja amisviiksistään tunnettu aikuisviihdemusiikin ammattilainen Punavuoren R. Kelly eli Stig Dogg. Stigg Dogg nähdään tälläkin kertaa lavalla lukuisten suomalaisten eturivin räp-muusikoiden kanssa yhteistyötä tehneen hiphop-DJ ja –tuottaja DJPP:n kanssa. Uusi Fantasia -kokoonpanostakin tuttu DJPP kiiri debyyttialbumillaan “Tuottajalevy” (2006) Emma-ehdokkaaksi ja albumilistan sijalle 16.

Tulivuorirock tärähtää heinäkuussa.

Tulivuorirock-festivaali järjestetään tänä vuonna nimellä Tulivuorirock Unplugged. Akustisen musiikin tahtiin rokataan perjantaina 15.7. Lappajärvellä kylpylä Kivitipun pihamaalla. Tulivuorirock Unplugged -tapahtuman esiintyjät ovat: Pauli Hanhiniemi Duo, Veeti Kallio Trio, Timo Rautiainen & Jussi Lampi, Tuomo Övermark sekä Chainhead.

Tulivuorirock on Ruisrockin jälkeen toiseksi vanhin suomalainen rockfestari. Tapahtuma uinui väillä pitkään hiljaiseloa, kunnes se herätettiin henkiin vuonna 2007. Tulivuorirockin taustalla vaikuttaa muun muassa Stratovariuksen keulakuva Timo Kotipelto.

Circo Aereo Yhdysvaltain-kiertueelle.

Nykysirkusryhmä Circo Aereo lähtee tulevana viikonloppuna 3,5 viikon mittaiselle Yhdysvaltain-kiertueelle. Kiertueella nähdään suomalais–ranskalainen yhteistuotanto Espresso (2006), joka vierailee teattereissa neljässä eri osavaltiossa Utahin ja Suurten Järvien alueella.

Esittävän taiteen kentässä Circo Aereo kuuluu eniten kansainvälisesti kiertäviin ammattiryhmiimme ja se on yksi OKM:n tukeman kulttuuriviennin kärkihankkeista. Yhdysvaltoihin ryhmä lähtee jo toistamiseen. Ensimmäistä kertaa Espresso kiersi Yhdysvalloissa vuonna 2009, ja menestyksekäs kiertue päätettiin siten toteuttaa uusilla paikkakunnilla, laajoja Pohjois-Amerikan verkostoja entisestään levittäen. Molemmat kiertueet on toteutettu yhteistyössä yhdysvaltalaisen agentuuri Baylin Artists Managementin kanssa.

Robbie Williamsin albumit julkaistaan rajoitettuina painoksina.

Robbie Williams on kerännyt kotimaassaan enemmän Brit Awards -palkintoja kuin kukaan muu. Hänen albumejaan on myyty maailmanlaajuisesti jo yli 60 miljoonaa kappaletta. EMI julkaisee nyt Williamsin soololevyt ns. special edition -versioina, sekä digitaalisina versioina (poikkeuksena “Swing When You’re Winning”, josta tiedot alempana). Jokainen albumi (paitsi em. levy) sisältää julkaisua täydentävän DVD:n mukanaan runsaasti ennen julkaisematonta materiaalia joukossaan mm. yhdeksän “Rudebox”-projektin innoittamana syntynyttä lyhytelokuvaa. Uudelleenjulkaisut käsittävät kaikki seitsemän vuosina 1997–2006 julkaistua studioalbumia ensimmäisestä “Life Thru a Lens” -levystä “Rudebox”-albumiin.

Puolikuun uusi albumi ilmestyy ensi viikolla.

Tarttuvista pophiteistään tunnettu Kari Pesosen luotsaama Puolikuu-yhtye julkaisee 9. helmikuuta 2011 uuden pitkäsoittolevyn “Onko taivas korkealla”. Levyllä kuullaan viisitoista uutta levytystä, jotka kaikki ovat syntyneet sekä säveliltään että sanoituksiltaan Pesosen kynästä.

Albumin nimikappale “Onko taivas korkealla” jaettiin radioille jo viime vuoden lopulla promosinglenä. Kappale saikin varsin lämpimän vastaanoton osakseen. Radio Suomessa laulu on ollut jo lähes kolme kuukautta soittolistalla, parhaimmillaan viikon toiseksi soitetuimpana kappaleena.

Vares-elokuvista tuttu Antti Reini vierailee Haloo Helsinki! -yhtyeen uudella musiikkivideolla

Harmaasävyinen valokuva Haloo Helsinki! -yhtyeestä. Kuvassa Haloo Helsinki!

Kokeile “Minua on” bändin ensimmäinen tarinapohjainen video, jonka pääroolia näyttelee HH!:n solisti Elli. ‘Kokeile minua’ -biisin stoori on aika raju mun mielestä. Joskus jengillä voi mennä liian lujaa, lähtee mopo käsistä ja silloin voi käydä helvetin huonosti, kertoo Elli. Videossa on mukana myös kolme miessivuroolia, joista yhtä näyttelee uudesta Vares-elokuvasta tuttu Antti Reini.

Henry tue bluesin Tattoo-tapahtumaan.

Kuvassa Henry O`Band. Kuvassa Henry O`Band

Tornion Lapland Tattoo Weekend tarjoaa tänä vuonna kaupunginhotellin puolella Umpitunnelin raskaalle Mustasch-rokkaukselle vaihtoehdon. Pohjoisen blueslegenda Henry Ojutkangas nimittäin on liikkeellä kolmen kokoonpanon voimin ja luvassa on kevyempää, sinisen hetkenmusiikkia, aina lokoisasta swingistä tömäkkään ZZ Top -boogieen.

Henryn pääbändi Torniossa on uuden uutukainen tähtitrio Henry O`Band, jossa soittavat basisti Iiro Kautto ja rumpali Conrad Isidore. Luvassa on menevää laatubluesia, mukana setissä muun muassa Stevie Ray Vaughanin paljon esittämä “You`ll be mine” ja Freddie Kingin “I`m tore down”.

Jääkiekkoseura Ilves järjestää rock-konsertin.

Ilves tuo Tampereelle oman rock-konsertin! Jääkiekkoseura Tampereen Ilves
kertoi syksyllä 2010 julkisuuteen uuden “Rock ´n´ Hockey” -tapahtumansa,
missä jääkiekkoyleisölle tarjotaan otteluiden yhteydessä korkeatasoista
suomalaista live-musiikkia. Jäähallilla esiintymässä kävivät Flinch sekä
The 69 Eyes.

Onnistuneiden keikkojen pohjalta Ilves Hockey Oy on päättänyt viedä
“Rock´n´ Hockey” -tapahtumansa seuraavalle tasolle. Lauantaina 26.2.2011
pelattavan Ilves–Blues-ottelun jälkeen alkava tapahtuma tuo Tampereen
Pakkahuoneelle valokeilaan nousseen TAP:n, viime kesänä huippusuosion
saavuttaneen Kymppilinjan sekä Suomen ulkopuolellakin hyvin menestyneen
Negativen.

Arvostele pelejä Peliarvostelu.netissä.

Peliarvostelu.net on avoin, kotimainen peliarvostelusivusto, jossa listataan videopelejä viimeisten kolmen vuosikymmenen ajalta. Yleisö voi käydä kirjoittamassa mieleisensä arvostelun suosikkipeliinsä ja lukea muiden peliin kirjoittamia mielipiteitä. Arvosteltavat pelit on lokeroitu kategorioittain niin, että esimerkiksi roolipelit ja urheilupelit löytyvät omilta sivuiltaan. Lisäksi lempipelin löytämistä helpottaa hakukone.

Mvsevm julkaisee singlen.

Mvsevmin "Calligraphy"-singlen etukansi. Kuvassa singlen etukansi

Mvsevm (lausutaan “museum”) on kolmen miehen tekemää maailman isointa teknoa. Trion “French Jeans” -debyyttisinglen julkaisi viime vuonna ruotsalainen Discobelle Records ja sitä soittivat klubeilla ympäri maailman mm. Fatboy Slim, Sinden ja Crookers. Nyt ilmestyy “Calligraphy”. Se on Mvsevmin järjestyksessä toinen levyjulkaisu Discobelle Recordsin kautta. Singleä on luonnehdittu sellaiseksi, joka on todellista tanssimusiikkia niiltä ihmisiltä, jotka ymmärtävät ja rakastavat sitä.

Osallistu Saiturin joulu -kilpailuun

Viihdeuutinen.netissä starttaa 24.12. jouluaiheinen kilpailu, jossa palkintoina kolme Disney-pakettia: Disneyn jouluaiheinen paita, Disney-pakettikortit ja Split Second -videopelin Xbox-version. Viimeksi mainittu on toimintaa ja vauhdikkaita tilanteita täynnä oleva katurallipeli.

Stereotype-klubi jatkaa kesähelteissä 20.8.2010.

Kuvassa Delay Trees. Kuvan otti Aapo Huhta. Kuva: Aapo Huhta

Onnistuneiden avajaisten jälkeen Stereotype-klubi jatkaa taivaltaan elokuun 20. päivä Siltasessa. Trooppinen linja jatkuu palmujen, visuaalien, rennon tunnelman ja chill wave -musiikin kera.

Live-annista vastaa tällä kertaa Johanna Kustannukselle viime vuonna sainattu, Hämeenlinnasta ponnistava Delay Trees. Yhtyeen unenomainen poppi yhdistää hypnoottisia äänimaisemia herkkiin melodioihin, ja istuu täydellisesti Stereotypen maailmaan.

Iron Maidenin "The Final Frontier" -videon ensi-ilta!

Iron Maidenin uuden albumin etukansi ja kotelo. Julkaistaan 16.8.2010

Iron Maidenin elokuussa julkaistavan uuden studioalbumin avausraidasta “Satellite 15… The Final Frontier” on julkaistu video. Videon voi käydä katsomassa osoitteessa www.ironmaiden.com.

Videon on tuottanut palkittu Darkside Animation Films, jonka animaattorit ovat vastuussa mm. elokuvien Lost In Space, Gladiator ja Black Hawk Down erikoistehosteista.

Käyttöehdot

Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Etsi sivustolta

Suositellut linkit

Tuorein kommentti

Kuuminta viime aikoina