Osallistu Saiturin joulu -kilpailuun

Viihdeuutinen.netissä starttaa 24.12. jouluaiheinen kilpailu, jossa palkintoina kolme Disney-pakettia: Disneyn jouluaiheinen paita, Disney-pakettikortit ja Split Second -videopelin Xbox-version. Viimeksi mainittu on toimintaa ja vauhdikkaita tilanteita täynnä oleva katurallipeli.

Stereotype-klubi jatkaa kesähelteissä 20.8.2010.

Kuvassa Delay Trees. Kuvan otti Aapo Huhta. Kuva: Aapo Huhta

Onnistuneiden avajaisten jälkeen Stereotype-klubi jatkaa taivaltaan elokuun 20. päivä Siltasessa. Trooppinen linja jatkuu palmujen, visuaalien, rennon tunnelman ja chill wave -musiikin kera.

Live-annista vastaa tällä kertaa Johanna Kustannukselle viime vuonna sainattu, Hämeenlinnasta ponnistava Delay Trees. Yhtyeen unenomainen poppi yhdistää hypnoottisia äänimaisemia herkkiin melodioihin, ja istuu täydellisesti Stereotypen maailmaan.

Iron Maidenin "The Final Frontier" -videon ensi-ilta!

Iron Maidenin uuden albumin etukansi ja kotelo. Julkaistaan 16.8.2010

Iron Maidenin elokuussa julkaistavan uuden studioalbumin avausraidasta “Satellite 15… The Final Frontier” on julkaistu video. Videon voi käydä katsomassa osoitteessa www.ironmaiden.com.

Videon on tuottanut palkittu Darkside Animation Films, jonka animaattorit ovat vastuussa mm. elokuvien Lost In Space, Gladiator ja Black Hawk Down erikoistehosteista.

Bryan Ferryn uusi studioalbumi "Olympia" julkaistaan 25. lokakuuta.

Bryan Ferry on onnistunut kokoamaan “Olympia”-albumilleen varsin legendaarisen tekijäjoukon. Phil Manzanera, Andy Mackay, Brian Eno ja Ferry ovat yhdistäneet voimansa studiossa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1973 Roxy Music -julkaisun “For Your Pleasure”. Avustajien joukko on muutenkin varsin nimekäs, panoksensa albumille ovat antaneet mm. Nile Rodgers (Chic), David Gilmour (Pink Floyd), Groove Armada, Scissor Sisters, Marcus Miller, Flea (RHCP) ja Johnny Greenwood (Radiohead).

Albumilla on kahdeksan uutta levytystä, sekä kaksi lainakappaletta; “Song To The Siren” (Tim Buckley) ja “No Face, No Name, No Number” (Traffic). Ensimmäinen single ja Wilton’s Music Hallissa kuvattu video “You Can Dance” julkaistaan 9. elokuuta. Bryan Ferryn edellinen ja menestyksekäs albumi “Dylanesque” julkaistiin vuonna 2007.

MySpace voi muuttua maksulliseksi.

Bändeille ja musiikintekijöille ilmaisena toimiva MySpace saattaa olla muuttamassa liiketoimintansa strategiaa asettamalla musiikin jakelemisen maksulliseksi. MySpace suunnittelee musiikkiosionsa muuttamista maksulliseksi, sillä huhujen mukaan nettipalvelu joutuu käyttämään joka kuukausi 15,8 miljoonaa euroa rojalttimaksuihin. Yritystä lähellä olevat tahot ovat myöntäneet, että MySpace todellakin käyttää sievoisen summan rahaa erinäisten toimintojen ja palveluiden kustannusten kattamiseen.

David Bowien klassikkoalbumista "Station To Station" ilmestyy erikoispainoksia.

David Bowien "Station To Station". Kuvassa CD-versio

Alkuperäisen “Station To Station” -albumin lisäksi kaikki julkaistavat versiot sisältävät ennenjulkaisemattoman “Live Nassau Coliseum ’76” -livetaltioinnin. Deluxe-versio sisältää entuudestaan julkaisemattoman version “Station To Station” -kappaleesta, sekä aikaisemmin CD:llä julkaisematttoman kappaleen “Word On A Wing”. Molemmat versiot sisältävät kirjaset ja runsaasti oheismateriaalia. Tarkat infot pakkausten sisällöistä löytyvät osoitteesta www.davidbowie.com.

Kylie Minogue juhli "Aphrodite"-albumin julkaisua Ibizalla.

Kuvassa Kylie Minogue. Kuvassa Kylie Minogue

Yli 60 miljoonaa albumia myynyt Kylie Minogue juhlisti uuden “Aphrodite”–albumin julkaisua maanantaina 5.7. Ibizan Pacha–klubilla. Kylie esiintyi Ibizalla yhdessä Swedish House Mafian kanssa ja Kylie esitti uudelta levyltään mm. “Cupid Boy” –kappaleen, joka on Swedish House Mafian Sebastian Ingrosson käsialaa. Katso Kylien pressitilaisuus levyjulkkareista tästä.

Richard Ashcroft perusti uuden yhtyeen.

Kuvassa RPA & United Nations Of Sound. Keskimmäisenä Ashcroft

Richard Ashcroftin luotsaama RPA & United Nations Of Sound julkaisee debyyttialbumin 21.7.2010. Yhtyeen tuottajana toimii hip-hop-pioneeri No I.D, joka on työskennellyt mm. Jay Z:n ja Commonin kanssa. Yhtyeen albumia on nauhoitettu New Yorkissa, Los Angelesissa ja Lontoossa ja jousisovituksista vastaa legendaarinen Benjamin Wright. Wright on työskennellyt mm. Aretha Franklinin, Michael Jacksonin ja Outkastin kanssa.

Kuuntele “Born Again” -single tästä.

Ozzy Osbournen "Scream" albumilistan kolmanneksi.

Ozzy Osbournen "Scream"-albumin kannessa näkyy Ozzy heiluttamassa mustaa lippua sinisen savupilven edessä. Mies osoittaa toisella kädellä eteensä. Hänen takanaan näkyy aavistuksen verran mustia sulkasiipiä. Kuvan alaosassa punaisin kirjaimin Ozzy Osbourne Julkaistiin viikko sitten

Hevilegenda Ozzy OsbournenScream“-albumi nousi suoraan Suomen virallisen albumilistan sijalle 3. Levy nousi Jenkeissä Billboard-listan sijalle 4. ja meni Kreikassa suoraan listaykköseksi. Osbourne julkaisi viikko sitten uuden albuminsa kolmen vuoden tauon jälkeen. Järjestyksessään “Scream” on kymmenes studioalbumi. Albumin on tuottanut Ozzy Osbourne yhteistyössä Kevin Churkon kanssa. Herrat tuottivat myös Ozzyn edellisen studioalbumin, “Black Rain” yhdessä vuonna 2007. Albumin ensimmäinen single on nimeltään “Let Me Hear You Scream”.

Zebra And Snaken "Nighttime"-EP ulkona 2.7.2010!

Kuvassa Zebra And Snake. Kuvassa Zebra & Snake

Zebra And Snake ja Kaiku Studios Berlin julkaisevat yhteistyössä digitaalisen “Nighttime”–EP:n heinäkuun 2. päivä. EP:llä on viisi uutta nyrjähtänyttä tanssilattia- ja pop-kappaletta, jotka tuotti Kaiku Studion Jonas Verwijnen (LCMDF) ja Janne Lounatvuori (Norman Palm). Vierailevana tuottajana kappaleessa “I Felt Nothing” on T.A. Kaukolampi (OP:L Bastards, K-X-P, Annie).

EP:n kappaleet on julkaistu yksi kerrallaan maailmanlaajuisesti suositussa musiikkiblogissa, Bigstereo.netissä. EP:n viimeinen julkaisu, “Big Bad Drummer”, tulee nettiin 2.7.2010 tuoreen videon kera! Remixejä “Nighttime”-EP:stä julkaistaan yhteensä yhdeksän kappaletta ja artisteina mukana ovat mm. suomalaiset Obi Blanche, Hannulelauri, Femme En Fourrure sekä Helsinki 78–82.

Lady Antebellum menestyy Suomen radiosoittolistoilla.

Kuvassa näkyy amerikkalaisen countrymusiikkia soittavan Lady Abellumin albumin tai singlen "Need You Now" kansikuva. Sekä singlen että albumin nimi on sama. Kuvassa näkyy kolme mustiin pukeutunutta muusikkoa, joista keskimmäinen on nainen. He seisovat riv Kuvassa Lady Antebellum

Yhdysvaltalaisen trion Lady Antebellumin “Need You Now” -single on ollut Suomen virallisen radiosoittolistan top 5 -listalla jo kuusi viikkoa putkeen. Lisäksi kyseinen kappale on ollut radiosoittolistojen kärkipäässä myös Yhdysvalloissa, Kanadassa, Meksikossa, Israelissa, Hollannissa, Sveitsissä ja Aasiassa.

Poppia ja kantria yhdistelevän Lady Antebellumin “Need You Now” -albumi on ylittänyt Yhdysvalloissa jo tuplaplatinarajan ja myynyt yli 2 miljoonnaa albumia. Yhtyeen samanniminen single ollut myös myyntimenestys yli 2,5 miljoonaan myynneillä. Lady Antebellumin on saanut lukuisia palkintoja mm. Grammy-gaalassa sekä Academy of Country Music -tapahtumassa.

Katy Perryn "California Gurls" -kappale teki uuden ennätyksen.

Kuvassa Katy Perry. Kuvassa Katy Perry

Katy Perryn “California Gurls” -kappale on tehnyt uuden ennätyksen Billboardin Pop Song -radiosoittolistalla. “California Gurls” soi viime viikolla enemmän kuin mikään muu kappale koskaan Billboard Pop Song -listan 17-vuotisen historian aikana. “California Gurls” soi 11 816 kertaa 21.6 ja 27.6. välisenä aikana radiosoittoa mittaavan Nielsenin mukaan. Edellistä ennätystä piti hallussaan Kesha “Tik Tok” -kappaleella ja 11 224 soittokerralla.

Uniklubin viides albumi ilmestyy syyskuussa.

Kuvassa Uniklubi. Kuvassa Uniklubi

Uniklubin viides studioalbumi “Kultakalat” julkaistaan 22. syyskuuta. Albumin on tuottanut Apulannan ja Lordinkin tuottajana häärinyt Jyrki Tuovinen. Ensimmäinen single on nimeltään “Aikasi on nyt” ja se saa ensisoittonsa torstaina YleX:llä klo 9.15.

‘Kultakalat’–albumilla ollaan menty iso harppaus kohti live-bändisoittoa; tulossa on selkeä rock-albumi. Levylle on myös hyvin saatu se fiilis, miltä Uniklubi kuulostaa treenikämpillä bändinä. Turha kikkailu on jätetty pois., kertoo Uniklubin laulaja Jussi Selo. Myös biisit on käynyt läpi isomman sävellys- ja sanoitusprosessin kuin aiemmin. Asioita on punnittu paljon ennen kuin rec-nappia on painettu ja bändi on alkanut soittamaan. Kultakalan muisti on pyyhkiytynyt ja näin uusi aika on alkanut.

DJ-kollektiivi Swedish House Mafia yhteistyössä Pharrell Williamsin kanssa.

Kuvassa Swedish House Mafia. Kuvassa Swedish House Mafia

Swedish House Mafia koostuu kolmesta DJ:stä; Axwell Axtonesta, Sebastian Ingrossosta sekä Steve Angellosta. Axtone on tullut tutuksi mm. “I Found You” ja “Watch The Sunrise” -kappaleiden myötä ja hän on tehnyt remixejä ainakin Madonnalle, Pharrellille, Roger Sanchezille ja The Temper Trapille. Steve Angellon käsialaa puolestaan on maailmanlaajuinen “Show Me Love (with Laidback Luke)” -hittikappale ja hän on tehnyt yhteistyötä N*E*R*Din ja Kid Sisterin kanssa. Yhtyeen kolmas jäsen Sebastian Ingrosso on ollut tuottamassa Kylien heinäkuussa julkaistavaa albumia.

Kuuntele yhtyeen ensimmäinen singlelohkaisu “One” feat. Pharrell tästä.

Ozzy Osbournen "Scream" ilmestyy tänään.

Ozzy Osbournen "Scream"-albumin kannessa näkyy Ozzy heiluttamassa mustaa lippua sinisen savupilven edessä. Mies osoittaa toisella kädellä eteensä. Hänen takanaan näkyy aavistuksen verran mustia sulkasiipiä. Kuvan alaosassa punaisin kirjaimin Ozzy Osbourne Julkaistiin 23.6.2010

Hevilegenda Ozzy Osbourne julkaisee tänään uuden albuminsa kolmen vuoden tauon jälkeen. Järjestyksessään kymmenes studioalbumi on nimeltään “Scream”. Albumin on tuottanut Ozzy Osbourne yhteistyössä Kevin Churkon kanssa. Herrat tuottivat myös Ozzyn edellisen studioalbumin “Black Rain” vuonna 2007 yhdessä. Albumin ensimmäinen single on nimeltään “Let Me Hear You Scream”. Videon voi katsoa täältä.

Yli neljä miljoonaa albumia myynyt KT Tunstall julkaisee uuden levyn syyskuussa.

Kuvassa KT Tunstall. Kuvassa KT Tunstall

Tunstallin kolmas albumi, “Tiger Suit”, on jatkoa vuonna 2007 julkaistulle “Drastic Fantastic” -albumille. Tunstall alkoi työstämään uutta albumiaan vuonna 2009 omassa kotistudiossaan Englannissa. Levy viimeisteltiin kuuluisalla Hansa Studiolla, jossa on mm. tehty myös David Bowien “Heroes”, U2:n “Achtung Baby”, sekä Iggy Popin “Lust for Life” -albumi. Uutta “Tiger Suit” -kiekkoa on ollut työstämässä Linda Perry, Greg Kurstin, Martin Terefe ja Jimmy Hogarth.

Katso Katy Perryn makea musiikkivideo.

Kuvassa Katy Perry. Kuvassa Katy Perry

Katy Perryn “California Gurls” –kesähitti on hallinnut viime viikot niin radio- kuin myyntilistoja ympäri maailmaa. Nyt kappaleeseen on valmistunut paljon puhetta herättänyt musiikkivideo. Katso video tästä. Kyseinen kappale löytyy Perryn elokuussa julkaistavalta “Teenage Dream” -albumilta.

Katy Perry on myynyt vuonna 2008 julkaistua “One of The Boys” -läpimurtolevyään yli 5 miljoonaa kappaletta ja hän on neljäs artisti maailmassa, jonka debyyttialbumin kolme singleä ovat nousseet listaykkösiksi.

Mikko Kuustosen laulut ja tarinat ystävien tulkitsemina.

Kuvassa Mikko Kuustonen. Kuvassa Mikko Kuustonen

Eturivin kotimaiset artistit tulkitsevat Mikko Kuustosen lauluja syksyllä julkaistavalla tuplalevyllä “Kuu ja tähdet — Mikko Kuustosen laulut, tarinat ja ystävät”. Albumilla kuullaan pitkä liuta kärkiartisteja, kuten Samuli Edelmann, Jippu, Anssi Kela, Kari Tapio, Pelle Miljoona, Maarit Hurmerinta, Eero Raittinen, Jukka Gustavson, Irina Björklund, Ninni Poijärvi, Mika Kuokkanen, Esa Kaartamo, Edu Kettunen, Marjatta Leppänen, Iiro Rantala, Janna Hurmerinta, Susanna Haavisto, Iina ja Minka & Mikko Kuustonen.

Albumin ensimmäinen single on Maarit Hurmerinnan koskettava versio Mikon klassikosta “Aurora”, joka toimitetaan radioasemille ennen juhannusta.

Hevisaurus nousi Suomen virallisen albumilistan 5. sijalle!

Hevisauruksen albumin "Jurahevin kuninkaat" kannessa näkyy piirrettyjä hevihirmuliskoja, jotka rokkaavat salamoivan taivaan alla. Yhtyeen logo vihreällä värillä hevareiden alapuolella, jonka alla lukee myös albumin nimi hopeisin kirjaimin. Julkaistiin lokakuussa 2009

Lasten suosikki Hevisaurus on noussut Suomen virallisen albumilistan sijalle 5. Sijoitus on “Jurahevin kuninkaat” -albumin paras tähän mennessä. Albumi julkaistiin viime syksynä.

Hevisauruksen “Jurahevin kuninkaat” -albumi ilmestyi lokakuussa 2009. Albumi on saanut erinomaisia arvosteluja — ja herättänyt huomiota jopa kansainvälisesti. Helsingin Sanomat arvioi levyn ensimmäisenä ja kehui sitä seuraavanlaisesti; Dinosauruksista koostuva yhtye Hevisaurus tekee lastenheviä, ja tekee sen oikeasti hyvin. Nämä dinot tulevat jyräämään lastenmusiikkiaallon harjalla. Aikuisenkin on vaikea olla tykkäämättä.

Anna Puun "Sahara" jatkaa listaykkösenä.

Anna Puun "Sahara"-albumin etukannessa näkyy valokuva vaaleahiuksisesta naisesta keikistelemässä vaaleanharmaata taustaa vasten. Kuvan yläosassa lukee punaisin ja mustin kirjaimin kirjoitettuna artistin ja albumin nimi. Julkaistiin 26.5.2010

Upean Anna Puun toinen albumi “Sahara” jatkaa Suomen virallisen albumilistan ykkösenä. Toukokuun 26. päivä julkaistu levy on ollut ykkösenä jo kolme viikkoa. “Sahara” komeilee tällä hetkellä myös iTunesin ykkösenä. Anna Puu hallitsee myös Mid-price-listan ykkössijaa reilu vuosi sitten julkaistulla debyyttialbumillaan.

“Sahara”-nimistä albumi on tehty saman tekijätiimin kanssa kuin ensimmäinenkin; mukana olivat Jukka Immonen, Knipi sekä Lasse Kurki. Levyn ensimmäinen single oli nimeltään “Riko minut”, ja toinen kesäinen single on “Onnen viipaleet”. Kappale on Knipin sävellys ja sanoista vastaa Heimo Hatakka.

Käyttöehdot